Konstens Dag

  • Plats: Kalmar
  • Start: 11:00
  • Slut: 20:00
  • Kategori:
okt 28

Lindöateljéerna, Kalmar konstmuseum, Teatergalleriet, Rotundan, Galleri Monica Strandberg och Konstfarstun bjuder in till en heldag med konst!

KONSTENS DAG 28 OKTOBER 2017

Lindöateljéerna, Kalmar konstmuseum, Teatergalleriet, Rotundan, Galleri Monica Strandberg och Konstfarstun bjuder in till en heldag med konst!
LINDÖATELJÉERNA Öppet hus klockan 11-15. Titta in i tolv konstnärsateljéer, fika med hembakade tårtor och tårtbuffé, indigofärgning pågår i textilfärgeriet, utställning av Åsa Jonassons indigofärgade arbeten i caféet, skapande workshop 12-14.
(11:30) Pinnfacklorna
PPPINNIGT workshop, Lindöateljéerna 12:00
Vi ställer oss på Larmtorget och producerar facklor av pinnar från grunden. När det är klara går vi i ett fackeltåg bort till Lindöateljéerna där vi tänder ett fyrfat med facklorna.Pinnpoeter och pinnkonstnärer i alla åldrar är välkomna!13:30) Spindelnätet
Vernissage för Sydosten, Konstmuseet 14:00
Vi väver rituellt ett spindelnät av olikfärgat garn utanför Lindöateljéerna. När nätet är klart bär vi det till Konstmuseet där vi sätter upp det på en ram utanför.
KALMAR KONSTMUSEUM: Vernissage av Sydosten 2017, konsthantverk och design, klockan 14. Sydosten 2017 ägnas åt design och konsthantverk, men i övrigt är temat fritt. Precis som tidigare år är den öppen för (15:30) Den levande tavlan
Finissage med Anders Lönn, Teatergalleriet 16:00
Vi sätter upp ett canvas på samma ram som spindelnätet utanför Konstmuseet. En av oss ställer sig mot ramen i en vit fullkroppsdräkt (morph-suit). Vi andra målar sedan en tavla inspirerad av utställningen över person och canvas, varpå personen kliver ut ur canvasen och gör en dans, varpå den leder vägen till Teatergalleriet, följt av oss andra. När vi kommer fram ställer vi upp canvaset och personen stiger åter in i målningen.alla, både professionella och amatörer, som har koppling till de tre landskapen i sydost: Småland, Blekinge och Öland. Öppettid 11-20
TEATERGALLERIET: Finissage för Anders Lönn. Klockan 16 berättar Anders Lönn om hur han gör när han kascherar och beskriver andra tekniker som han använder sig av för att konstruera objekt. Kascherade objekt finns representerade i utställningen. Teatergalleriet bjuder på dryck och tilltugg. Öppettid 11-17
ROTUNDAN: Ljusets Barn med Emma Tenke och Fincha Bill Carter. Emma och Fincha har sedan gymnasietiden samverkat i både musik och konstprojekt. De är unga och motiverade att hela tiden kommunicera med sin omvärld genom måleri, teckning och musik. Språket blir gemensamt när de gör det tillsammans. Ljusets barn är en utställning som kommer genom deras senaste separat utställningar på Öland under skördefesten.
KONSTFARSTUN: GENESIS Funderingar över vad som har varit och vad som ska komma. En fönsterinstallation av Anna Berg och Rosemarie Holmström. Konstfarstun, Smålandsgatan 8 i Kalmar. 27 oktober – 5 november, dygnet runt.
(16:30) ELD
Korvgrillning och utställning av Caroline Möller, Galleri Monica Strandberg 17:00
Vi gör en eldshow på Larmtorget, med eldsprutning, facklor, marschaller och allt som hör till. Efteråt går ett fackeltåg runt rotundan och Kika-in, sen bort till konstmuséet där vi rituellt släcker facklorna och leder folk vidare till Galleri Monica Strandberg.
GALLERI MONICA STRANDBERG: Utställning med Caroline Möller, konstnär Konstnärssamtal med Caroline Möller klockan 13. Korvgrillning från klockan 17. Öppettid 12-20 Konstnärsgruppen Skräp gör performance mellan dagens programpunkter och kommer att dyka upp i närheten av dem då och då under dagen. Genom korta verk guidar de vidare från aktivitet till aktivitet. Alla performance är inspirerade av något av Ljus på Kulturs olika utställningar.

Välkommen!

Prisinformation

  • Gratis  • Kontaktinformation

  • Kontakta: Anneli Berglund

  • Tele: 0702413508

  • E-post: anneli.berglund@kalmarkonstmuseum.se

  • Webbsida: http://www.kalmarkonstmuseum.se/event/samtidskonstdagarna-2017/