Integritetspolicy

Från och med 25 maj 2018 gäller den Europeiska Dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation, förkortat GDPR) som lag i EU och därmed i Sverige. Därför vill vi berätta för dig hur vi hanterar dina personuppgifter

Lagen har som mål att skydda våra personuppgifter från okontrollerad spridning och missbruk. Det är därför tydligt reglerat på vilka förutsättningar personuppgifter får användas i Ljus på Kulturs regi. En del av de personuppgifter som Ljus på Kultur hanterar kan vara uppgifter som den registrerade lämnat vid evenemang till Ljus på Kultur.

En del personuppgifter som är del av allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen, yttrandefrihetsgrundlagen och offentlighets- och sekretesslagen måste bevaras och lämnas ut på begäran oavsett vem som begär detta. Dessa lagar står över Dataskyddsförordningen. Upptäcker du att Ljus på Kultur har felaktiga uppgifter om dig har du också rätt att få dessa rättade.

För de som har skyddad identitet finns undantag för utlämning av personuppgifter, och även när uppgifterna av andra skäl är skyddade av sekretess. Alla har rätt att begära att få besked om Ljus på Kultur behandlar eller lagrar personuppgifter om dem själva. Om så är fallet har du rätt att begära ut vilka uppgifter det gäller, vilket ändamål de används till och med vilken rätt Ljus på Kultur gör detta.

Önskar du mer information om dataskyddsförordningen och dina rättigheter kan du hitta det på Integritetsskyddsmyndighetens (IMY) webbplats