Evenemanget har varit

Allt ljus på Kalmars historiska kvinnor

  • Plats: Kalmar Teater
  • Kategorier: Föreläsning, Historia, Övrigt
Följ med på en upplysande stadsvandring med kvinnorna i fokus. Nätverket Soroptimisterna arrangerar, dagen till ära klädda i orange.

Möt några av Kalmars historiska kvinnor genom en upplyst vandring genom staden. Du får bland annat höra om prinsessan som blev misshandlad på slottet, den första svarta kvinnan i Kalmar, textilkonstnären som hade sitt eget ljus och flera andra intressanta kvinnor.
Färgen orange kommer att lysa upp vår vandring genom staden. Detta eftersom 2008 startade FN:s dåvarande generalsekreterare kampanjen UNiTE To End Violence Against Women och utnämnde den 25:e i varje månad till Orange Day. En dag för regeringar, företag, organisationer, media och privatpersoner att uppmärksamma och ta ställning mot våld mot kvinnor.
Soroptimist International är en av världens största opolitiska organisationer för yrkesverksamma kvinnor i alla åldrar. Sedan 1921 bildar Soroptimisterna i världen ett globalt nätverk som arbetar för jämställdhet, utveckling och fred. I Sverige finns 49 svenska klubbar med över tusen medlemmar från Luleå i norr till Ystad i söder, varav en i Kalmar.
För att stärka kvinnors och flickors rättigheter i världen driver vi projekt och deltar i opinionsbildning för att påverka beslutsfattare lokalt, nationellt och globalt.
Möt oss utanför Kalmar Teater. Därifrån vandrar vi tillsammans genom Kalmars gator.

Prisinformation

Gratis

Datum & tid

Evenemanget har varit.

Kontaktuppgifter

Vägbeskrivning Vägbeskrivning