• Du har inga sparade evenemang.
30/10 - 30/10

Borgholms författarafton

  • Kategori: Litteratur
Den 30 oktober är det återigen dags för Borgholms Författarafton! Startfältet för denna kväll består av Anders Roslund, Zeina Mourtada, Pav Johnsson och Frida Skybäck. Under kvällen berättar de om sitt författarskap och sina senaste böcker. Biljetterna säljs endast på Borgholms Bokhandel. Pris 325 kr. Missa inte att förboka, det är begränsat antal platser.

Ur Ölandsbladet torsdag 26 september 2019, Kenth Jönsson:

De fyra författarna som bjudits in bidrar verkligen med variation: Årets ölänning Pav Johnsson skriver om djur och natur, Anders Roslund skriver deckare, Frida Skybäck skriver feelgood och Zeina Mourtada skriver kokböcker.

– Det är spännande med Zeina, det gröna köket ligger i tiden, säger Johan Ericksson.

Zeina Mourtada driver Zeinas kitchen – en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen, 2018 gav hon ut ”Zeinas kitchen : recept från Mellanöstern” och som hon följde upp med ”Zeinas green kitchen : gröna recept från olika delar av världen” i år.

Anders Roslund är i år aktuell med den fjärde Hoffmann och Grens-thrillern, med titeln ”Jamåhonleva”. Han skrev tidigare sina böcker tillsammans med Börge Hellström, som avled 2017.

Anders Roslund startade Kulturnyheterna i Sveriges Television och har publicerat elva kriminalromaner, sju av dem skrivna tillsammans med Börge Hellström.

Frida Skybäck flyttade från Skåne till London och kom hem med inte bara den stora kärleken utan också ett nyfunnet intresse för engelsk litteratur. Det har hon utnyttjat i ”Bokhandeln på Riverside Drive”, om en kvinna i Skåne som får ärva en bokhandel i London.

I år är hon aktuell med ”Bokcirkeln vid världens ände” och tidigare har hon gett ut böcker som ”Norrsken”, ”Polarnatt” och ”Midnattssol” om systrarna Stiernfors i 1840-talets Lund.

Pav Johnsson slutligen blev vald till Årets Ölänning i år. Han kommer att berätta om sina böcker ”Ölands natur – okända och ökända arter” samt ” Ölands fåglar”.

Prisinformation

325 kronor

Datum & tid

Evenemanget börjar: 30/10 klockan 19:00

Evenemanget slutar: 30/10 klockan 22:00

Kontaktuppgifter

Vägbeskrivning Vägbeskrivning